Градските активисти от Спаси София алармират за най-драстичното орязване на градския

...
Градските активисти от Спаси София алармират за най-драстичното орязване на градския
Коментари Харесай

Нападнаха Фандъкова. Транспортът е катастрофа!

Градските деятели от " Спаси София " сигнализират за най-драстичното орязване на градския превоз на София, правено през последните десетилетия. По думите им ръководещите от ГЕРБ са въвели осезаемо понижаване на транспортните средства по линиите на градския превоз, което ще докара до увеличени шпации и повече очакване на пасажерите по спирките.

Влошаването на транспортната услуга касае едни от най-важните и натоварени линии в столицата като рейсове 83, 94, 111, 120 и 280, както и тролейбуси 1, 2, 6, 9 и други Огромно орязване има при трамвайния превоз по най-натоварените линиите като 20 и 22, където се премахват по пет трамвая от всяка линия, а времето за очакване се усилва с над една четвърт.

" Това е извънредно неверно решение, което ще изпъди всички останали пасажери в градския превоз. Хората ще чакат по-дълго и ще се возят в препълнени транспортни средства измежду пандемия. Разписанията на основните линии в София и досега бяха неуместни за толкоз огромен град, само че с това в допълнение понижаване градският превоз става негоден.

Г-жа Фандъкова по този начин и не разбра, че с увеличението на интервалите и времето за очакване пасажерите се отхвърлят да употребяват градския превоз и това ще докара единствено до повече коли по улиците на София " - предизвестява Борис Бонев от " Спаси София ".

" Те крият информация за загубите от хората, които в последна сметка ще би трябвало да платят милиони за неприятното ръководство на госпожа Фандъкова. Затова настоявам кметът да излезе и да оповести обществено какъв брой тъкмо са загубите, само че и да предложи явен проект за намаляването им ", добави той.

От " Спаси София " настояват, че тези загуби не могат да се оправдаят единствено с Коронавирус рецесията, а с многогодишното пагубно ръководство на превоза в града.

" Финансовият колапс на ЦГМ, непрекъснатата загуба на пасажери, орязването на наземния градски превоз и неналичието на каквито и да е ограничения за възстановяване са доказателство за пълен неуспех на транспортната политика на Столичната община, ръководена от кмета Фандъкова. Недопустимо е ограниченията им да се изчерпват с следващото орязване на градския превоз, което единствено ще задълбочи проблемите на столичани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР